چه محتوایی مخاطبان آزار می‌دهد؟

۲۸ درصد خروج‌ها به دلیل بارگذاری محتوای اشتباه است

0

در دنیای بازاریابی محتوا و به‌ویژه شبکه‌های اجتماعی موفقیت به استراتژی محتوا بستگی دارد. دانستن این نکته که مخاطبان چه محتوایی را می‌پسندند و چه محتوایی مخاطبان را آزار می‌دهد بسیار مهم است.

همه‌ ما، به عنوان دیجیتال مارکتر، همیشه دوست داریم محتوایی عالی تولید ‌کنیم. ما مخاطبان را به روش خودمان سرگرم می‌کنیم، به آنها ارزش می‌دهیم، با آنها حرف می‌زنیم و فکر می‌کنیم روش ما جواب می‌دهد.

واقعیت تلخ این است که اگر مراقب محتوای منتشرشده در شبکه‌های اجتماعی یا سایت‌ها نباشیم به جای سود ضرر می‌کنیم. در دنیای بازاریابی محتوا و به‌ویژه شبکه‌های اجتماعی موفقیت به استراتژی محتوا بستگی دارد. دانستن این نکته که مخاطبان چه محتوایی را می‌پسندند و چه محتوایی مخاطبان را آزار می‌دهد بسیار مهم است.

شرکت Adobe در جدیدترین تحقیقاتش و با بررسی ۱۰۰۰ نمونه مطالعاتی محتوا و استراتژی محتوای برندها را بررسی کرده است. حالا، این شرکت می‌تواند ادعا کند که چه محتوایی مخاطبان را آزار می‌دهد. در ادامه، هشت اشتباه رایجی که بسیاری از برندها در مسیر بازاریابی محتوا مرتکب می‌شوند(و شاید هیچوقت متوجه نشوند که در حال آزاردادن مخاطبانشان هستند) آورده می‌شود.

اگر می‌خواهید کاربران شبکه اجتماعی‌تان خوشحال باشند و با محتوای مربوط به شما ارتباط برقرار کنند و از شبکه خارج نشوند از این ۸ اشتباه برحذر باشید.

محتوای بی‌جهت طولانی و ضعیف ۳۹درصدِ افراد را اذیت می‌کند

شاید انسان‌ها گاه اشتباه کنند. شاید کسی متوجه اشتباه‌های دستور زبانی و اغلاط املایی نشود و نسبت به آن واکنش منفی نشان داده نشود، چون همه می‌دانیم که انسان دچار خطاهایی می‌شود.

اما وقتی محتوای شما بی‌جهت طولانی باشد و با توضیح واضحات محتوایتان را طولانی‌تر کنید مخاطبان اذیت می‌شوند؛ نه تنها اذیت می‌شوند که خواندن متن را رها می‌کنند.

رک باشید، مستقیم سر اصل مطلب بروید و از اطناب و درازگویی پرهیز کنید. دقیق صحبت کنید تا مخاطبان به حرف‌هایتان به‌دقت گوش دهند. در نظر داشته باشید که مخاطبان شما به دنبال محتوایی ساده‌فهم هستند، محتوایی که با روحیاتشان جور باشد و زیاد وقتشان را نگیرد.

یکی از دلایل محبوبیت شبکه اجتماعی توئیتر همین است. هیچکس حق ندارد در یک توئیت از بیش از ۲۸۰ کاراکتر استفاده کند و باید حرف‌هایش را به گونه‌ای دقیق و کوتاه در این ۲۸۰ کاراکتر بگنجاند.

[bs-quote quote=”اگر برایتان مهم است که مردم درباره‌تان چه فکری می‌کنند و در شبکه‌های اجتماعی راجع به شما چه می‌گویند، بهتر است روی سه چیز تمرکز کنید:
برای مخاطب جذاب و متفاوت باشید
مشکل‌گشا باشید و راه‌حل ارائه دهید
همواره فعالیت پیوسته داشته باشید” style=”style-4″ align=”left” color=”#20adc9″ author_name=”جو پولیتزی” author_job=”مؤسسه بازاریابی محتوا” author_avatar=”https://shanbemag.com/wp-content/uploads/2019/05/joe.jpg”][/bs-quote]

۲۸ درصد خروج‌ها به دلیل بارگذاری محتوای اشتباه است

در شبکه‌های اجتماعی مبتنی بر تصویر محتوای بصری و دیداری از مهم‌ترین المان‌ها هستند و نقش مهمی در اثربخشی محتوا بر عهده دارند. بسیار مهم است که محتوا چشم مخاطب را بگیرد تا جذب آن شود.

اما اگر پست‌ها و محتوای شما را عکس‌های به‌دردنخور و غیرمرتبط همراهی کنند مخاطبان فرار خواهند کرد. باید تلاش کنید اهدافتان را در طراحی فرم محتوا دخالت دهید. اما آنچه در درجه‌ اول اهمیت قرار دارد سلیقه و نظر مخاطبان است. با پلتفرمی نظیر Canva ایده‌های بهتری درباره بخش بصری محتوا پیدا خواهید کرد.

محتوای شخصی بیش از هر چیز کاربران را آزار می‌دهد

شخصی‌سازی چیز هیجان‌انگیزی است؛ اما باید مرز شخصی‌سازی را بشناسید. کلید موفقیت در فرایند بازاریابی محتوا این است که متناسب با شرایط مخاطبان خود محتوا تولید کنید، اما نه آنگونه که آنها را بترسانید یا باعث ایجاد یک حس ناخوشایند در آنها شوید.

در نظر داشته باشید که احساس مهم‌تر از منطق است. ۹۵ درصدِ تصمیم‌های ما بر احساس مبتنی است و تنها در ۵ درصدِ تصمیم‌ها منطقی هستیم. پس باید قبل از هر چیز روی احساسی که کسب‌وکارتان در مخاطب ایجاد می‌کند تمرکز کنید.

بسیاری از کسب‌وکارها به دلیل اینکه محتوایی گستاخانه درباره مشتریانشان تولید می‌کنند دچار مشکل می‌شوند و نمی‌توانند تغییر لحن دهند. شما باید بدانید چه موقع با مشتریان خود شخصی صحبت کنید و چه موقع نه.

محتوای قدیمی دلیل مهم دیگر در افزایش نرخ خروج مخاطب است

چه محتوایی مخاطبان را آزار می‌دهد

خلق‌کردن همیشه بهتر از کپی‌کردن یا بازنویسی محتواست. خالقان همیشه در تاریخ ماندگار و افراد مقلد گم شده‌اند. بسیاری از کسب‌وکارها به جای تولید محتوا مطالب سایر سایت‌ها را در سایت یا شبکه‌های اجتماعی خود بازنویسی و منتشر می‌کنند. مطمئن باشید با کپی‌کردن ایده‌ها به هدف مورد نظرتان نمی‌رسید.

در این مورد خوب دقت کنید. اگر کاربران احساس کنند محتوای شما کپی است هرگز جذب نمی‌شوند. مشتریان نسبت به خرید از سایت‌ها یا فروشگاه‌های آنلاین حساسیت بسیاری نشان می‌دهند. اگر محتوای سایت یا شبکه‌ اجتماعی‌تان دست‌دوم باشد و کاربران آن را جای دیگری دیده باشند امکان جذب کاربران و تبدیل آنها به مشتری به صفر می‌رسد.

محتوای غیرمرتبط بیش از هر چیز کاربران را اذیت می‌کند

این یک اصل است. اگر هنگامی که دنبال جواب سؤال‌هایتان در یک سایت می‌گردید محتوایی کاملاً غیرمرتبط دیدید به‌سرعت صفحه را ترک کنید. اگر برای مشتریان خود هم محتوا تولید می‌کنید باید این اصل اساسی را در استراتژی محتوایتان بگنجانید. سؤالات مرتبط را در محتوای خود بگنجانید و پاسخ‌هایی مربوطه را ارائه دهید. این دقیقاً چیزی است که به آن استراتژی محتوای موفق گفته می‌شود.

حین تولید محتوا مخاطبان را در نظر باشید و از نقطه‌نظر آن‌ها به محتوا نگاه کنید. مرتبط‌بودن محتوا شما را به یک منبع و مرجع تبدیل می‌کند و آنها راحت‌تر به شما اعتماد می‌کنند.

محتوایی که با دستگاه (گوشی، تبلت و…) سازگاری ندارد ۲۱ درصدِ کاربران را آزار می‌دهد

چه محتوایی مخاطبان را آزار می‌دهد

تمرکز روی موبایل در درجه‌ اول اهمیت قرار دارد. زیرا در حال حاضر بیش از ۶۵درصدِ ترافیک دنیای وب متعلق به گوشی‌های موبایل است. پس باید کاربران موبایل در تولید محتوای سایت و طراحی سایت و محتوای دیداری در اولویت قرار بگیرند.

می‌دانید که اندازه‌ صفحه نمایش در دستگاه‌های مختلف متغیر است و شما باید محتوایی تولید کنید که تمام کاربران دستگاه‌های مزبور آن را ببینند و بخوانند. در غیر این صورت، هیچ تعاملی با کاربران آن دستگاه نخواهید داشت.

محرک محتوا (Content Curation) :
منظور از محرک محتوا فرایند جمع‌آوری اطلاعات ازپیش‌موجود است. برای این منظور، مطالب مرتبط با موضوع موردنظر از سایت‌های اینترنتی، شبکه‌های اجتماعی، وبلاگ‌ها، فیلم‌ها، کتاب‌های الکترونیکی و منابعی از این‌ دست جمع‌آوری‌ می‌شود و ضمن فیلترکردن اطلاعات به‌دردنخور محتوای ناب انتخاب‌ شده، مورد استفاده قرار می‌گیرد.

محتوای بدون عکس یا ویدئو ۱۷ درصد مشتریان را می‌آزارد

مردم هنوز از خواندن لذت می‌برند؛ اما مشتریان کسب‌وکارها دوست دارند که در صفحات شما عکس یا محتوای ویدیوئی مشاهده کنند تا اطلاعات بیشتری کسب کنند. تقریباً هر شبکه اجتماعی جایی برای قراردادن عکس یا ویدئو دارد و از این بابت مشکل چندانی برای کسب‌وکارها وجود ندارد.

برای اینکه در استراتژی محتوایتان به سطحی استاندارد برسید، باید از این عکس‌ها و ویدئوها نهایت استفاده را ببرید. در نظر بگیرید که کاربران وب تنبل هستند؛ آنها بیشتر دوست دارند ببینند تا بخوانند. پس تا می‌توانید از این ضعف کاربران وب به نفع خودتان استفاده کنید.

دیدن محتوای تبلیغاتیِ محصولی که قبلاً خریداری شده ۱۶ درصد مشتریان را اذیت می‌کند

چه محتوایی مخاطبان را آزار می‌دهد

اذیت‌کننده نیست؟ اینکه محصولی را که قبلاً خریده‌اید دوباره در جاهای مختلف ببینید؟ یا مثلاً ببینید که این محصول تخفیف خورده است؟
باید در این مورد حساسیت زیادی به خرج بدهید تا هم مشتریان فعلی شما آزار نبینند و هم افرادی که هنوز تبدیل به مشتری نشده‌اند با محصولات شما آشنا شوند.

وقتی در یک شبکه اجتماعی تبلیغ می‌کنید باید کنترل ویژه‌ای روی این موارد داشته باشید. از نقطه‌نظر استراتژی محتوا باید از انتشار محتوای تبلیغاتی برای مشتریان کنونی خودداری کنید. حتی کلماتی که درباره‌ محصولات‌تان به کار می‌برید هم در ذهن مشتریان شما می‌ماند. یکی از اصول ساخت مشتری وفادار و دائمی در بازاریابی محتوا همین است.

جمع‌بندی

افزایش خروج نرخ مخاطب از سایت یا شبکه‌های اجتماعی شما بیشتر به دلیل ۸ اشتباهی است که ذکر شد. بهتر است اگر تاکنون در بازاریابی محتوایتان از این دست اشتباه‌ها مرتکب شده‌اید همین الان کار را متوقف کنید و مجدداً آن را بهینه‌سازی کنید تا نتیجه‌ بهتری بگیرید. ممکن است در همه سایت‌ها و شبکه‌های‌ اجتماعی این اشکالات وجود داشته باشد. اگر آنها را تشخیص دهید قدم اول را به خوبی برداشته‌اید.

ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.