در این ایمیل هیچگونه معامله‌ای وجود ندارد!

بازاریابی ایمیلی به شیوه گروپون

0

گروپون یک پلتفرم فروش و ارائه تخفیف است. به همین دلیل، ابتدا سراغ هتل‌ها و رستوران‌ها رفت. پس، در قدم اول شناخت مخاطبان و ارسال ایمیل به آنها نکته‌ای کلیدی است.

با توجه به وفور خریدوفروش اینترنتی در سراسر جهان، استارتاپ‌های زیادی حول محور فروش شکل گرفته‌اند. در میان کمپانی‌های خرده‌فروشی آنلاین استارتاپ گروپون که سال ۲۰۰۸ تأسیس شد نامی آشناست.

این شرکت با داشتن بیش از دویست خرده‌فروشی آنلاین در اکثر نقاط جهان فعالیت اقتصادی خود را دنبال می‌کند. پلتفرم گروپون امکان دسترسی به بازارهای محلی و ارائه تخفیف از سوی شرکت‌های فروشنده را امکان‌پذیر می‌کند و یک استارتاپ فروش واسطه‌ای نیز محسوب می‌شود.

در ادامه به برخی از مهم‌ترین راهکارهای برندسازی و بازاریابی این استارتاپ اشاره خواهد شد.

بازاریابی ایمیلی: سکوی پرش گروپون

این استارتاپ در آغاز راه رویکرد مهمی در پیش گرفت: استفاده از ایمیل به‌عنوان ابزاری تبلیغاتی. شاید نام بازاریابی ایمیلی ما را به یاد دسته‌های عظیم‌ ایمیل‌های تبلیغاتی بیندازد که معمولاً خوانده‌نشده از سیستم‌های کاربران حذف می‌شوند.

اما راهکارهای گروپون در استفاده از ایمیل حساب‌شده و دقیق بود. یعنی کمپانی در وهله اول مخاطبان ایمیل‌هایش را به درستی انتخاب می‌کرد و در قدم دوم محتوایی متناسب با مخاطبان مذکور ارائه می‌داد.

گروپون یک پلتفرم فروش و ارائه تخفیف است. به همین دلیل، ابتدا سراغ هتل‌ها و رستوران‌ها رفت. پس، در قدم اول شناخت مخاطبان و ارسال ایمیل به آنها نکته‌ای کلیدی است.

مطمئناً، رستوران یا هتلی که یک پلتفرم جامع تبلیغاتی دارد و اطلاعاتِ مربوط به خدمات و تخفیف‌هایش را به گوش مشتریان می‌رساند از چنین ایمیلی استقبال می‌کند.

آنچه در بازاریابی ایمیلی این شرکت مورد توجه قرار می‌گیرد تأکید بر ایمیل هدفمند است.کار تیم بازاریابی این برند صرفاً ارسال ایمیل به گروه زیادی از کاربران نیست، بلکه ایمیل‌ها باید هدفمند باشند و با توجه به کاربر شناخته‌شده ارسال شوند.

یک ایمیل هدفمند نیازهای کاربران را شناسایی و محتوایی متناسب با خواسته‌های آنها ارسال می‌کند و نهایتاً تأثیرگذارتر است.

بازاریابی تهاجمی در سیستم تبلیغاتی گروپون

این شیوه بازاریابی در فضای رقابتی بیشتر جلوه می‌کند و بر اساس رقابت، دانش و هزینه بازاریابی تنظیم می‌شود. عموماً، شرکت‌های قدرتمندی که در رقابت با کمپانی‌های بزرگ قرار می‌گیرند از این راهکار استفاده می‌کنند و تمرکز اصلی خود را بر بخش بازاریابی و استراتژی‌های شناخت مشتریان، جذب آنها و در نهایت افزایش سود شرکت قرار می‌دهند.

گروپون استارتاپی است که در کنار رقبای برجسته‌ای مانند آمازون و ای‌بی قرار گرفته و برای جذب بیشتر کاربران در پلتفرمش عملیات گسترده بازاریابی خود را به شیوه تهاجمی پیاده کرده است.

اتخاذ چنین رویکردی نیازمند استخدام کارشناسان و مشاوران متخصص بازاریابی است و صرف هزینه زیاد نیز از دیگر خصایص این شیوه به شمار می‌رود.

با این حال، شرکت گروپون ضمن آگاهی از افزایش هزینه‌های بازاریابی تهاجمی و تمرکز دقیق بر بخش بازاریابی این شیوه را برگزیده و سعی می‌کند که جایگاهش را با توجه به نوسانات بازار رقابتی و آگاهی از تغییرات مخاطبان در میان دیگر خرده‌فروشان آنلاین حفظ کند.

[bs-quote quote=”کار تیم بازاریابی این برند صرفاً ارسال ایمیل به گروه زیادی از کاربران نیست، بلکه ایمیل‌ها باید هدفمند باشند و با توجه به کاربر شناخته‌شده ارسال شوند” style=”style-4″ align=”left” color=”#06c6d1″][/bs-quote]

تقسیم‌بندی: راز موفقیت بازاریابی ایمیلی

استارتاپ گروپون به‌منظور موفقیت در فرایند بازاریابی ایمیلی خود روند تقسیم‌بندی را در پیش گرفته است.

یعنی این کار را در سه بخش عمده جغرافیا، محصولات و اشخاص انجام می‌دهد. در بخش مربوط به جغرافیا، جمع‌آوری داده‌های مربوط به بازارهای محلی و خصوصیات آنها در دستور کار قرار می‌گیرد.

به این معنا که مشخص می‌شود کدام سیستم در شیوه معاملات محلی مناطقِ خاص حاکم است و چه محتوایی بازارهای محلی را مجذوب این پلتفرم می‌کند.

لازمه دستیابی به چنین اطلاعاتی حضور افرادی است که بازارهای محلی را بشناسند. به همین دلیل، گروپون در راستای بازاریابی تهاجمی‌اش وقت و هزینه زیادی صرف کرده است.

کار دیگری که این برند در زمینه ارسال ایمیل به کاربران انجام داده تقسیم‌بندی محصولات (مانند سفر، معاملات روزانه، هتل‌های ارزان‌قیمت است. یعنی ضمن مرزبندی دقیق محصولات و خدماتش هر یک را به‌طور جداگانه و در قالب یک ایمیل به مخاطبان ارائه می‌دهد

. شاید بخش‌بندی محصولات و معرفی جداگانه آنها به کاربرانی که به گونه‌ای هدفمند انتخاب شده‌اند منجر به اثرگذاری و خوانده‌شدن ایمیل شود. «تقسیم‌بندی شخصی» یک گام به کاربران نزدیک‌تر می‌شود و عموماً ایمیل‌هایی را در بر می‌گیرد که به کاربران شناخته‌شده عرضه شده‌اند.

بررسی رفتار خریداران و شناسایی آنها از طریق فرم‌هایی که هنگام خرید پُر می‌کنند نزدیکی بیشتر برند و مخاطب را به دنبال دارد؛ یعنی مصرف‌کننده همچون مخاطب خاص در نظر گرفته می‌شود و ایمیل‌هایی مطابق با سابقه خرید خود و شناختی که کمپانی از وی به دست آورده است دریافت می‌کند. اطلاعاتی چون سن، جنس، نحوه خرید و علاقه‌مندی‌ها به ارسال چنین ایمیل‌هایی کمک می‌کنند.

مطلب پیشنهادی : ایمیل مارکتینگ

تعامل با مخاطبان در ایمیل‌ها

شاید ارسال روزانه ایمیل‌های تبلیغاتی منجر به مقاومت کاربر شود، به گونه‌ای که خود را در مقابل چنین پیام‌هایی تنظیم کرده، به‌مرور زمان نسبت به آنها بی‌اعتنا شود.

کمپانی گروپون برای رفع چنین مشکلی تعامل با کاربران را در دستور کار خود قرار داده است، به این معنا که با ارائه پیام‌های بعضاً متفاوت ایمیل‌های کلیشه‌ای خود را خنثی می‌کند.

فرار از کلیشه‌های بازاریابی به این صورت است که به جای ایمیل‌های همیشگی از یک برند چیزهای غیرمنتظره‌ای تنظیم و ارسال می‌شود. استفاده از عنوان‌های متفاوت و ارائه تصاویر جذاب در یک ایمیل تأثیر بیشتری ایجاد می‌کند.

مثلاً، استارتاپ گروپون از طریق ارسال یک ایمیل با عنوان «در این ایمیل هیچگونه معامله‌ای وجود ندارد!» به مخاطب شوک وارد می‌کند و با این تلنگر او را به ایمیل‌های ارسالی خود حساس می‌کند. پس از دریافت تعداد زیادی ایمیل‌ تبلغیاتی، پیامی از این دست کاربر را به خواندن ایمیل‌های بعدی تشویق می‌کند.

برجسته‌سازی عنصر زمان

یکی از نکاتی که در کمپین‌های تبلیغاتی گروپون دیده می‌شود و حتی به صورت یک محتوای اصلی درآمده اهمیتی است که به عنصر زمان داده می‌شود.

بر کسی پوشیده نیست که یکی از مهم‌ترین دستاوردهای خرید آنلاین صرفه‌جویی در وقت است. به همین دلیل، این کمپانی با برجسته‌سازی مورد فوق یکی از نیازهای ضروری انسان مدرن را پوشش می‌دهد.

گروپون عنصر زمان را در آگهی‌ها و کمپین‌های تبلیغاتی‌اش برجسته می‌کند و با نشان‌دادن نیاز ضروری انسان به زمان کافی، تجربه یک خرید آنلاین را طی کوتاه‌ترین زمان ممکن نوید می‌دهد.

ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.